…inca putin…

Ultimele urme de sarut al soarelui au disparut de pe pielea mea, supermarket-urile sunt pline de rechizite, prima frunza isi ia la revedere de la fostele prietene si zboara incet spre pamant…nu putem intoarce timpul. A venit toamna! Un anotimp melancolic, trist, primul semn ca iarna geroasa va veni si va ascunde sub nori razele soarelui…asta ar spune unii.

Pentru mine, toamna asta reprezinta un nou inceput. Un inceput departe de prieteni, de casa, de oras, dar mai imbucurator ca oricare altul. O prietena foarte buna langa mine, un apartament frumos mobilat doar pentru noi doua, un oras-statiune de vara, colegi noi, sistem de invatamant imbunatatit….si mai sunt doar 10 zile.

Initial totul parea o gluma. Profesoara de engleza la curs aducea un subiect neinteresant in discutie si toti faceam galagie. In prima ora nu eram pregatiti sa ascultam aberatii despre…erasmus. Aa…da..o bursa. A doua ora devenea mai interesanta discutia si aducand mai multe indicii pe la a traia intalnire profesoara deja ne cucerise pe mine si pe Alexandra.

Nimeni nu stia, era o joaca, o gluma, vorbeam in pauza cu profesoara. Apoi au urmat inscrierile. Ne-am facut dosar…parintii nostri nici nu stiau. Abia cand ne-am apucat sa invatam pentru examen treaba devenea un pic mai serioasa. Am cautat variante, am studiat pe internet si ghinion…nu ne placea nicio varianta.

Pentru domeniul nostru tarile erau Franta si Belgia. Niciuna nu ne atragea sub nici o forma, pana am vazut pe lista..Spania, orasul Almeria. Ne-am uitat pe net si ne-am indragostit la prima vedere. Dar era pentru alt domeniu. De aici a inceput stresul. Oare ne vor primi, oare nu?

Prima bucurie a venit odata cu aflarea rezultatelor de la examene. Am luat amandoua. Apoi urma ce era mai greu… sedinta…. Ne intalneam toti care au depus dosarul si au luat examenul si ne sortau in functie de medie. De la 10…. Primul…unde vrei? Al doilea..? Si tot asa.. Stresul era mare.

De la inceput ne-au spus ca nu ne lasa sa plecam. Noi nu renuntasem inca. Fetele care puteau sa ia in Spania fara probleme..au ales Franta. Practic ne schimbam bursele. A venit randul nostru. Ne-am certat, am sustinut ca avem materii comune, am facut tabele, echivalari…pana la urma…au zis…sa vedem daca pana la sfarsit nu vrea nimeni acolo.