Simt dorința să fabulez…

Să știi ce se întâmplă cu tine, să treci spre fericire, având ideea că oricum se ajunge acolo, să explici ceva despre tine. Ceva despre. Când dai de tine. Și dacă merge, e pentru că te-a cucerit formula. Îmi curge viața dacă găsesc formula.

Îl priveam. I-am spus ca forma vieții, pe care forma vieții lui o ia, îl sperie. Trebuie să tai cuvântul sperie, să scriu cuvântul înspăimântată. A fost atent cu această propoziție.

Studiază bijuteriile vechi ale familiei, lucruri care pe mine nu m-au interesat niciodată, ea le evaluează pe loc. Trebuie să apară cineva în familie care să activeze valorile rămase în unghiuri moarte din rațiuni sentimentale sau de evoluție a vieții sociale a membrilor săi.

N-am scris ce trebuia. Am scris că tinerii de pe șantier nu cunosc toți importanța viitorului obiectiv. Acești tineri minunați, care nu fac niciun efort când e vorba de investiții neobișnuite, părând a cultiva astfel plăcerea aventurii, nu sunt printre cei care sunt citați la inițiativele de rutină, care fac soliditatea și suplețea efortului colectiv.

N-ați înțeles, dar efortul de a mă face înțeleasă e mai mare decât de a scrie.