Problemele unui sistem defect

In articolul asta nu vreau sa va vorbesc despre sisteme audio. De cele mai multe ori, cu ele poti merge la service sau direct la reciclari. Asta in cazul in care aparatul chiar este prajit.

In articolul asta vreau sa vorbesc despre sisteme sociale. Despre faptul ca perceperea a cel putin 2 oameni este necesara pentru a forma un sistem social. Sistemelor astea le mai putem spune medii bazate pe comunicare si intelegere. Iar acestea sunt ghidate atent de anumite politici interne care difera de la grup la grup.

O tara este in sine un sistem social, iar asta facand referire la nivel national. Sistemul asta e impartit pe mai multe grupuri sociale in functie de religie, de interese, de bani, de educatie si asa mai departe. Iar scopul principat este ca aceste grupuri sa functioneze pe baza intelegerii si convietuirii reciproce a indivizilor din grup. Iar mai apoi, cooperarea intre grupuri si asa mai departe.

Din cauza conflictelor de interese intre grupuri sau indivizi, apar certuri, razboaie, acte teroriste si o multime de alte activitati nesanatoase pentru intreg sistemul. De aici apar problemele unui sistem defect.

Acum eu nu caut sa va invat in articolul asta despre teoria sistemelor a lui Luhmann. Incerc totusi sa bat un apropo catre un tembel care imi putea cere ajutorul cu un site. Dar nu imi place sa ma repet, asa ca poate sa bea o sticla de Tequila in schimb. Poate inghite si niste elemente de CSS si HTML in timpul asta.