Ce este optimizarea SEO?

V-am mai scris si in trecut despre optimizarea SEO, am specificat atunci ca nu o poate face toata lumea, este un proces destul de complicat, de lunga durata, care necesita rabdare. Inainte obisnuiam sa am grija ce sa scriu si cum scriu, chiar invatasem putina optimizare, insa in prezent timpul nu-mi mai permite.

Totusi, ce este SEO?

SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization, acest lucru inseamna optimizarep pentru motoarele de cautare. Exista multime de ghiduri online, siteuri si bloguri care se ocupa cu asa ceva.

Insa nimic nu se face in mod automat daca vrei sa fie corect, asa ca in continuare am sa fac o lista scurta cu aspecte foarte importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand faceti optimizarea siteurilor.

Pentru o optimizare seo corecta respectati pasii urmatori:

– sa aveti titluri diferite pentru fiecare pagina a siteului
– sa folositi descrieri diferite pentru fiecare pagina
– sa cuvinte cheie diferite pe fiecare pagina, insa nu mai mult de 20, altfel poate afecta
– folositi atributele alt si title pentru linkuri si imagini
– folosirea corespunzatoare a sub a formatarii h1, h2f
– formatarea cuvintelor cheie folosind bold si italic
Iar astea sunt doar cele mai usoare parti. Pentru mai multe servicii de optimizare site va recomand sa consultati un specialist. Daca incercati sa faceti SEO de unul singur, fara a va informa foarte atent, riscati sa faceti mai mult rau siteului.

Pentru WordPress va recomand pluginul ALL IN ONE SEO PACK, exista in versiune free si platita. Eu folosesc versiunea free de aproximativ 2 ani, n-am fost dezamagit pana acum.

Va mai recomand instalarea unui plugin care genereaza un fisier numit sitemap.xml, gasiti o multime la o simpla cautare pe google. In cazul in care nu rulezi wordpress sau o platforma care dispune de pluginuri, iti recomand sa il faci manual, este vital pentru un SEO bun.

O sa revin in scurt timp cu mai multe infromatii si eventuale tutoriale despre optimizare.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *