Monogrofia primaverii…

O zi speciala. Imi permit sa port tocuri chiar daca sunt cu un cap deasupra tuturor. Imi pun castile in urechi, eventual sa nu aud “zgomotele” specifice primaverii: “Hai fata sa-ti dau o zambila!”, “Tiiiiit, tiiiiit”, (cand port tocuri este invitabil sa nu ma vada soferii care in astfel de situatii au atentie distributiva), “Martisoareeeeeeeeeeeee, 2 lei, 2 lei!” etc si ies pe usa pentru a respira aerul nou de primavara.

Nasol, vecinul de la etajul 1 arunca o galeata cu apa murdara exact in fata scarii. S-a cam dus mirosul de primavara. In statie vad vanzatorii cum isi misca buzele si incerc sa le citesc pe buze ce spun. Numai minciuni! Lumea este vesela. Mai mult de 50% dintre femei au deja martisoare in piept, flori sau pungi cu cadouri. Ma apuca nostalgia si trimit un mesaj tuturor fetelor din agenda telefonica pe care il compun in timp ce astept in statie.

Pe drum primesc telefon ca nu se face cursul la care ma grabeam sa ajung. Perfect. Ma intalnesc cu o prietena, facem schimb de martisoare, ne rasfatam putin cu o mica achizitie vestimentara 🙂 ) dupa care ne despartim. Pe drum spre urmatoarea destinatie primesc 3 martisoare. De la necunoscuti. Frumos gestul lor.

In sfarsit sunt singura. Acum ma pot uita in jur la toti oamenii, la agitatia din jurul meu. Merg incet (nu ca as putea sa merg repede din cauza tocurilor 😀 ) si zambesc ca o nebuna. Sunt fericita. Este placut sa vezi oameni fericiti si putina afectiune. La martisoare este coada oriunde, fapt care demonstreaza ca oamenii inca mai tin unii la altii si le place sa isi faca mici cadouri. Barbatii de fapt, sunt cam tristi! 🙂 ) Crunta perioada asta pentru ei.

E o zi de sarbatoare care imi place. Una dintre putinele de altfel. Primavara imi da chef de viata si ma face sa zambesc la fiecare gest marunt al oamenilor din jurul meu. Am gasit o ata de martisor pe jos si o sa o pastrez ca pe un talisman norocos. Asa o sa o consider eu. Este important sa gasim motive de fericire in orice si sa nu cautam partea negativa a lucrurilor.

Primavara sunt mai optimista! Imi place verdele, galbenul, rosul, violetul, albastrul. M-am saturat de monotonul alb, transformat in gri, al zapezii. E pacat sa coboram colturile gurii in orice moment, trebuie sa zambim, sa incordam muschii fetei atat de tare incat sa facem febra musculara de la ras!

O primavara frumoasa tuturor!