Let’s Do It, Romania

Let’s Do It, Romania! e unul dintre proiectele pe care le admir și în care am ales să mă implic. Dacă nu știți despre ce e vorba, vă invit să citiți mai multe aici. Merită.

Echipa Let’s Do It, Romania! e în Cluj-Napoca zilele acestea (10-11 aprilie) pentru realizarea activității de cartare. Profit de ocazie pentru a vă readuce aminte că și voi puteți participa la proiect. Dacă nu v-ați înscris pentru cartare, puteți să vă înscrieți pentru Ziua de Curățenie Națională, adică 25 septembrie 2010. Avem nevoie de toată lumea. Suntem deja 25000 de oameni, iar Clujul e printre cele mai harnice județe, cu un număr mare de voluntari. Sunt foarte mândră de clujenii mei!

Ca o paranteză: știu că problema mizeriei unei țări nu se poate rezolva așa, într-o zi, mai ales în România. Ca să rezolvi cu adevărat o asemenea problemă ai nevoie de o nouă mentalitate și de educație, adică de oameni care să înțeleagă faptul că, pe termen lung, a arunca pe jos un ambalaj sau a lăsa resturi în urma ta într-o excursie în aer liber sunt gesturi prin care îți bați joc în primul rând de tine, apoi de toți cei din jurul tău și de mediul în care trăiești.

În ce privește mentalitatea și educația, noi încă suntem în plop cu ambele. Dar însuși faptul că zeci de mii de oameni (participanții la acest proiect) își doresc o țară mai curată e un pas important în direcția bună.

Mai știu și că, atunci când multe mii de oameni adună tone de gunoi într-o singură zi, câteva sute pot să-l refacă fără prea mare efort într-o duminică petrecută în natură, “la un grătar”. Chiar și așa, cred în continuare că România nu e imposibil de schimbat și că, în timp, oricât ar fi de greu, putem s-o facem să fie așa cum ne-o dorim. Dacă nu pentru noi, atunci măcar pentru copiii sau nepoții noștri. Orice pas, oricât de mic, poate folosi altora drept exemplu. Dacă Let’s Do It, Romania! poate trezi conștiința a măcar câteva sute/mii de oameni, atunci e o reușită.

Vă reamintesc: citiți aici mai multe despre proiect, apoi înscrieți-vă. Ne vedem pe 25 septembrie, să lucrăm cot la cot pentru o țară mai curată.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *