Joker-ul lui Heath Ledger a fost ales drept cel mai bun antagonist

Personajele negative din filme sunt, chiar şi pentru actorii cu experienţă, greu de interpretat. Cu o abordare extrem de meticuloasă a partiturii sale din The Dark Knight, actorul Heath Ledger a reuşit să rămână în memoria publicului, la fel cum, de-a lungul timpului, s-au remarcat prin intepretările de excepţie Al Pacino (The Godfather), Jack Nicholson (The Shining) sau Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs).

Într-un sondaj publicat pe 123movies, Ledger i-a întrecut însă pe toţi marii villaini ai filmului. A fost ales de public „Cel mai bun antagonist al tuturor timpurilor”, cu un număr considerabil mai mare de voturi – 17.376, cu aproape 10.000 mai multe decât Darth Vader, ocupantul locului 2.

Performanţa lui Ledger – pentru care a fost recompensat (post-mortem) şi cu un Oscar – a fost posibilă datorită dedicației acestuia pentru rol. Actorul nu a părăsit vreme de câteva săptămâni camera de hotel din Londra. A studiat fiecare bandă desenată în care apărea Joker, a încercat voci şi interpretări diferite şi chiar a ţinut un jurnal, pentru găsi modul său unic de redare (atitudine, glas, mimică, râs) a personajului.

Iată care sunt, potrivit clasamentului publicat de site-ul Ranker, cei mai buni 10 antagonişti ai filmelor din toate timpurile:

1. The Joker – The Dark Knight

2. Darth Vader – universul Star Wars

3. Hannibal Lecter – The Silence Of The Lambs

4. Lord Voldemort – universul Harry Potter

5. Freddy Krueger – universul Nightmare On Elm Street

6. Jack Torrance – The Shining

7. Palpatine – universul Star Wars

8. Agent Smith – universul The Matrix

9. Terminator – The Terminator

10. Magneto – universul The X-Men

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *