Fenomenul de turma

Fenomenul de turma e in plina floare la noi si nu nu-mi vine sa cred cat de usor se lasa influentati si manipulati romanii.
Care o fi cauza ? Incultura? Saracia? Prostia?Cum a aparut spiritul de turma ? Eu cred ca prin marirea turmei! Asadar, cu cat turma se mareste, cu atat fenomenul spiritului de turma devine mai des, ba chiar un drog.

Probabil totul a inceput pe vremea lui Ceausescu cand lumea statea la coada ….Asa e si acum: nu conteaza ce se vinde important e ca sta lumea la coada si cu cat e mai mare cu atat e mai interesant.

Va dau doar cateva exemple din categoria “fenomenul de turma” :sfarsitul lumii,caritasul(acum Super Bingo si Loto care au luat amploare ) diverse stiri,in trafic,cu parcarile ,cu ce vreti voi ca lista e lunga si intr-un final si cu blogurile (de ce sa fie mai prejos ? ) .
” A scris cineva o stire,hai sa o scriu si eu sau o idee de concurs/intervu mai nou ,hai sa fac si eu ” .De ce nu ne gandim sa facem noi ceva mai nou si diferit, de ce sa ii copiem pe altii?.Probabil
acest fenomen isi spune cuvantul .

Voi care credeti ca e raspunsul?