In sfarsit…fiica ratacitoare revine!

De fapt, nu vroiam sa scriu, dar presiunea fanilor mei a devenit prea puternica si am cedat! Toata ziua: “Te rugaaam, te rugaaam”. Nu am mai suportat!

Acum o sa imi iau un interviu singura pentru a incerca sa va raspund la cele 100 de intrebari (se pot rezuma la 5) pe care mi le adresati.

1. De ce nu am scris nimic pana acum despre viata din Almeria?

Raspuns: Pentru ca mi se parea penal sa incep sa scriu la fiecare pas: “Ce frumos e, nu mai pot de fericire! Totul este superb. Apartament, zona, clima, facultate, Alexandra (love u girl), prieteni..TOT!” La inceput, inainte sa plec, cand era doar gandul unei noi vieti, ma gandeam ca o sa fie ca o renastere a blogului meu si ca tot studentii Erasmus vor citi despre cum e viata departe.

Dar…s-a dovedit ca nu pot. Da, ok, ma iubesc! 🙂 ) Dar trebuie sa o fac in liniste, intelegi voi? Nu e corect, blogul asta mi-a fost prieten cand vroiam sa spun ceva (subtil) si nimeni sa nu se prinda ce vreau de fapt sa zic. Dar eu ma simteam bine ca ma eliberez. Acum, totul e pe fata! Nu vreau sa zic nimic subtil! Sunt fericita, cum probabil nu am fost niciodata! Sau poate la fel ca atunci cand am luat prima oara premiul intai cu coronita!

2. Ce ai putea sa zici acum despre Almeria?

“Ce frumos e, nu mai pot de fericire! Totul este superb. Apartament, zona, clima, facultate, Alexandra (love u girl), prieteni..TOT!”

3. Serios vorbind..ce faci fataaa?? 🙂 )

Ce fac? Hmm…Ma duc la facultate, fac de mancare, ma duc la cumparaturi, ies in cluburi. Nu neaparat in ordinea asta!

4. Fii serioasa te rog!

Cine nu a luat vreodata o bursa Erasmus, trebuie sa faca tot posibilul sa o obtina!

5. Este ceva ce te deranjeaza?

Da! Faptul ca studentii din Romania sunt atat de frustrati din cauza sistemului de invatamant prost din Romania, cand de fapt nu stiu cum e in alta parte. Daca considerati ca secretarele sunt rele, bucurati-va ca macar exista cineva care sa tipe la voi. Aici nici nu le gasesti cand trebuie. Toata lumea isi pauze cand ti-e lumea mai draga. Nu exista decani, rectorul e undeva plecat in alte tari mereu, iti poti pierde mult mai mult timp ca in Romania sa faci rost de semnaturi, de acte, de orice.

Diferenta e ca aici toata lumea e multumita si intelege de ce se intampla asta. Nimeni nu comenteaza, nimeni nu face greve studentesti si nu se proteasteaza asa mult. Stiti cuvantul mentalitate? Aici mi s-a schimbat ideea despre sensul acestui cuvant!

As mai scrie multe, dar dupa cum am zis, nu stiu cum sa incep si nu vreau sa para ca ma laud, ce tare sunt eu doamne! E frumos si orice mic sacrificiu pe care l-am facut sa ajung aici, merita cu varf si indesat!

Revin cu alte posturi! Promit!