Epoca dependentilor de alarme

Au existat anumite epoci in care oamenii nu puteau trai fara anumite materiale: piatra, bronz, cupru. Aceste materiale erau vitale pentru ei si fara ele nu se puteau dezvolta sub nicio forma.

Mi-am analizat viata. Care este elementul care ma tine in legatura cu oamenii, care ma ajuta sa imi gasesc echilibru, care nu ma lasa sa uit de mine si sa ma ratacesc intr-o lume interioara bazata pe letargie? Alarma!!

Ea este de altfel si elementul pe care il urasc cel mai tare din viata mea, dar fara de care nu as putea sa traiesc. Va imaginati o viata fara alarma? Ce se va intampla cu lumea? Toti am intarzia la servici, la scoala, atunci cand iesim sa ne distram. Am pleca la doctor de urgenta si ar trebui sa asteptam doctorul sa se trezeasca, autobuzele si strazile ar fi goale la ora 7 dimineata, magazinele, farmaciile, bancile, librariile s-ar deschide atunci cand ar fi destul de odihniti oamenii sa vina la servici. Cum ar fi?

Cum ar fi sa nu fim in stare sa ne sincronizam? Oare am mai avea prieteni? Daca nu ne-am trezi niciodata la timp pentru a ne intalni, nu am face tot felul de activitati impreuna, in ce stadiu vom fi? Cum s-ar simti copilul nou-nascut cand mama uita sa ii dea de mancare si adoarme?Cum s-ar simti iubita care isi va astepta ore intregi iubitul?

Cred ca animalele de casa cele mai indragite vor deveni cocosii si se vor inventa noi si noi modalitati de a le face lor un trai mai bun in apartamente! 🙂 ) Puteti sa va ganditi cum un lucru atat de banal precum o alarma de dimineata este principalul element care ne tine pe toti in legatura? Batrani, tineri, cu totii avem nevoie de alarme. Ar trebui schimbata piramida nevoilor si pe treapta a doua, dupa nevoile fiziologice, sa fie alarma!

Eu nu vreau sa il jignesc pe Maslow acum si sa pun la indoiala veridicitatea piramidei lui, dar sincer, cum pot ajunge eu sa am autorespect, sa ma bucur de “autorealizarile” din viata mea, sa iubesc, sa ma simt protejata cand nu sunt in stare safiu in pas cu evolutia lumii si timpul trece pe langa mine fara sa il simt?

Exista oameni care nu folosesc alarme? Exista oameni care isi amintesc exact la ora 00:00 de ziua prietenilor fara a avea “reminder” pe telefon? Exista studenti care ar ajunge la examen la ora 8:00 dupa ce au invatat pana la ora 6:00? Va mai exista expresia: ” Sunt obosit, dar punctual!” ?

Cat de dependenti suntem de acest banal dispozitiv! Ceva nu imi pot explic. Cum se traia inainte…Exista viata si fara alarme? 🙂