Doza de romantism

Este timpul sa imi bata inima mai cu putere. M-am hotarat astazi ca voi stimula mai putin cortexul prefrontal si imi voi lasa emotiile sa fuga libere, fara sa se mai refugieze. De ce? Pentru ca in timpul crizelor ( economice, de nervi, emotionale etc.) este normal sa cautam tot mai multa armonie si relatii parteneriale. Zilnic apar tot felul de stiri sau situatii care ne ingrozesc, dar oare reusesc acestea sa ne influenteze atat de tare incat sa renuntam la dorinte si sentimente? Eu consider ca este invers.

La fel crede si americanca Helen Fisher, autoare de carti si antropolog la universitatea Rutgers din New Jersey, care considera ca exista o influenta a acestor crize asupra iubirii. Problemele financiare si teama de somaj duc la eliminarea dopaminei din creier – substanta legata de sentimentele de iubire si fericire. “Stresul poate avea ca efect o deschidere mai mare catre oameni si o apropiere intre acestia”, spune cercetatoarea. “Oamenii sunt mai receptivi la sentimentele romantice.”

Si ghiciti! Cifrele chiar ii dau dreptate. Site-urile on-line de specializare in relatii amoroase arata o crestere majora a numarului membrilor. Conform unui studiu Parship, 52% dintre persoanele singure vor sa investeasca mai mult timp si bani in cautarea unui partener. Ar trebui sa ne simtit norocosi cei care am trecut de pasul asta!