Ce faci cand astepti autobuzul??

Bineinteles, ca in mod normal raspunsul este astepti. Dar sunt si multe alte lucruri de facut intr-o statie. (Sincer acum, cred ca am luat-o putin razna)

Ideea e ca eu stau intr-un cartier denumit si “capatul lumii” (i se mai spune si Hawaii in zilele lui bune). Pentru cei din Galati, la capatul lui 9! Asa, si cum am carnet (DA, l-am luat!!!), dar inca nu am masina, singurul mijloc de transport este autobuzul. In cazul in care va vine in cap si maxi taxi sa stiti ca in Hawaii la mine nu circula. Pentru ca ar incurca circulatia, nu din alt motiv,precum faptul ca sunt prea multi pensionari (de fapt, eu, sora mea si 3 vecini sunt singurii tineri pe care ii cunosc din cartier:D) sau ca este mic cartierul si astia cu maxi taxi nu faceau decat 5 Lei in zilele lor bune. Deci NU, nu avem maxi taxi pentru ca ar aglomera circulatia, de asta sa stiti!

Asa ca jumatate din viata mea (sau aproape, sa nu exageram, nu de alta) mi-am petrecut-o in statie (sau statii, sa nu particularizam, ca am stat in toate). Autobuzul asta apare doar cand vrea el! (fraza asta trebuia sa o scriu pentru ca este motto-ul ziarului nostru…Facultativ-Apare cand vrem noi!) Multe lucruri am facut in statie, am citit, am mancat (poate am fost si la toaleta, nu-mi amintesc), am intalnit tineri nefericiti ca mine (cei trei vecini de care ziceam mai devreme), dar mi-am cam epuizat lucrurile de facut intr-o plictisitoare de statie.

Asa ca astazi, am luat un alt autobuz pana la o anumita statie (tiglina 1 pentru cunoscatori) si de acolo am asteptat “masina mea”. Chiar inainte sa ajung in statia respectiva, ma uitam pe geam si am observat ca au trecut pe langa mine 6 masini consecutive, toate conduse de femei. Orgoliul meu de incepatoare blonda mi-a crescut deodata. Atunci mi-am dat seama ca nu am fost niciodata atenta cam cate femei si cati barbati conduc pe strazile din Galati.

Ajunsa in statie, am inceput sa numar soferii. De fapt, mi-am facut un tabel. Barbati vs. femei. M-a deranjat la un moment dat din numaratoare un prieten, caruia i-am spus “Lasa-ma ca acum gandesc, sunt un geniu neinteles in lumea mercantila!” Mesaj pt el: Acum intelegi ce faceam atunci:)). Timpul petrecut in statie: 27 de minute. Masini numarate 238. Am mai pierdut pe drum.