10 motive pentru a te lăsa de blogging

1. Ai renunţat la ceea ce iniţial te-a determinat să începi un blog, iar acum trăieşti cu impresia că ai ajuns să scrii numai prostii comerciale, ai ajuns să te chinui să faci conţinutul accesibil, interesant, plăcut celor care intră, ci nu mai scrii în totalitate pentru fiinţa ta aşa cum o făceai la început de drum.

2. Ai acumulat nişte experienţă SEO şi o dată ce o ai în cap, nu mai poţi scrie făr’ a te crampona pe respectarea măcar a câtorva reguli de seo-friendliness. Concentrându-te astfel pe respectarea acestor reguli, scrisul tău a devenit unul chinuit, “pe interes”.

3. Ai aflat că nu se pot câştiga bani din blogging din doi timpi şi trei mişcări, aşa cum reuşeşte Buddha.

4. Ai realizat că mai bine citeşti seara 10 pagini dintr-un roman decât să stai şi să scrii cum o faci până în prezent,despre aceleaşi prostii despre care scrie şi restul blogosferei (Ce naşpa e de Samitul NATO, Băsescu s-a dat cu capul de pereţi, Steaua învinsă de F.C.Ciorogârla, Andreea Marin furată de Făt Frumos).

5. Te-ai săturat să vezi că toţi care comentează la tine pe blog fac pentru backlink şi de cele mai multe ori o fac exact atunci când nu e nimic de comentat.

6. Constaţi cu dezamăgire că nimeni nu are răbdare să citească articolele alea de 3-4 pagini la care ai muncit ore în şir şi de care eşti convins că sunt cele mai reuşite.

7 .O plimbare în oraş o faci pentru tine, nu are rost să raportezi pe blog întergii naţiuni ce ai descoperit tu în plimbarea de după masă.

8. Te-ai săturat ca atunci când foloseşti o expresie mai ambiguă, toţi să aleagă sensul “negativ” al respectivei expresii şi să nege existenţa celui pozitiv, şi ulterior să se arunce toţi pe tine ,,Cum îţi permiţi să spui aşa ceva/ să faci o aşa grosolană afirmaţie”

9. Preferi să te retragi într-un jurnal intim, în care să scrii atunci când ai chef şi nevoie, într-un jurnal care cere 2 ore de atenţie pe zi, un jurnal care nu geme după conţinut nou în fiecare seară.

10. Ai constatat cu amăriciune că atunci când ceri feedback din partea cititorilor cu privire la o chestiune, nimeni nu îţi răspunde.