Criza economica va deveni criza crestinismului

Am fost sambata intr-o scurta excursie cu familia la Iasi.Am prins un frig nemaipomenit, imi inghetau si unghiile ca sa ma exprim cat mai extravagant.Am ajuns in oras la ora 8 si niciun magazin nu era deschis, asa ca am hotarat sa ne plimbam un pic, bineinteles prin frig, ca sa se deschida magazinele.

Am intrat prin hala, am dat o raita prin piata, am stat 5 minute in fata unui Anticariat care ar fi trebuit sa fie deschis si nu era si m-am intors ca sa intru in Moldova.De luat nu mi-am luat nimic pentru ca nu-mi permit prea multe in zilele geroase.Si asa am facut ora 10 in Iasi.

Pana la urma am intrat in Catedrala ca sa ma dezmortesc si ca sa-mi amintesc ce inseamna crestinismul.In fine, nici nu am intrat bine in biserica caci la usa, o femeie de vreo 50 de ani vorbea foarte tare la telefon:

“-Apai a mai crescut euro?Ce pret are acum?”

Am trecut mai departe parand indiferenta la acest fapt.Poate nu am judecat pe moment ce se intampla , desi simt si eu inconvenientele acestei perioade… sa fim seriosi …pana si in biserica?

Iesenii mi s-au parut oameni draguti, par mai degajati si cu un crad de cruzime vizuala mai scazut decat in Focsani.Aici lumea pare acomodata cu tine, chiar daca esti strain sau nu

Asa cum fiecare vacanta pare prea scurta, asa am numit-o si eu pe aceasta inca de cand a inceput si am stiut sigur ca nu voi face tot ce mi-am propus.

Momentan citesc Emil Cioran – Scrisori catre cei de-acasa.Nu pot sa zic exact ca e foarte interesanta cartea, dar mi se pare placut sa observi si alte detalii din viata lui Cioran.

Ca sa va mai zic ceva, tineti minte orbul acela care incerca sa treaca strada, in niste posturi mai vechi?L-am revazut vinerea trecuta in statia de autobuz la fel de conufuz.
Ce urat suna cuvantul orb, nu?