Căldurică de la păsărică

În timpul unei discuții între prieteni, cineva și-a adus aminte de o reclamă mai veche, făcută pentru centralele Saunier Duval. Eu n-o știam, n-am văzut-o niciodată la tv (mă uit foarte rar). Sunt puțin defazată, poate mulți dintre voi o cunoașteți deja.

Reclama în sine e un concept submediocru și e atât de penibilă, încât circumvoluțiunile mele și-au luat capul în palme. Când scoți din puțul gândirii o idee pentru un spot, încerci s-o adaptezi în așa fel încât omul să ajungă să aibă în vedere produsul pe care tu încerci să-l vinzi.

Ca atare, nu te adresezi poporului român (mai vesel de felul lui) cu replici polisemantice de tipul căldurică de la păsărică, chiar dacă e într-adevăr vorba de căldură și chiar dacă ai ca logo o pasăre. E lesne de-nțeles că oamenii nu se vor gândi la centralele tale termice.

Sigur că, pe de altă parte, penibilul reclamei o face să fie oarecum memorabilă. Dar noi am râs copios de ea și în niciun caz nu ne-am gândit să cumpărăm produsul, deci reclama e *doar* memorabilă, nu și eficientă.

Și de parcă asta nu era de-ajuns pentru ca dezastrul să fie complet, la final vine lovitura de grație: Căldurică de la păsărică, acum și în rate.

Reclamele astea sunt de manual.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *